Свържи се с нас:
0888002295

Комбинации от цветове - червено и фуксия

07.11.2019 15:37:38

Комбинации от цветове - червено и фуксия

Католически кардинали. Кристиан Лакроа. Марк Ротко. Ще попитате какво е общото между тези изброени имена. На пръв поглед не много. Но ето, че зад привидно несъвместими неща би могло да съществува връзка, и тя е в цвета. Една от най- емблематичните комбинации в модата е фуксия и червено. Ще намерите тази комбинация в одеждите на висшите католически духовници, в платната на един от най-известните художници на нашето съвремие – Марк Ротко и в обувките и роклите на френския дизайнер Кристиан Лакроа.

Цветовете в католическата църква помагат на хората да различават и разпознават ранговете на духовниците. 

През годините не винаги одеждите са били толкова ярки, колкото в днешни дни, даже напротив. Били са главно облечени в кафяво и сиво, за да са по близко до хората, които поради мизерията в онези векове не са ходили цветно облечени. По този начин те показвали, че са се отдали на оскъдица и молитва. Но през 4-ти век, някои от духовниците са счели за необходимо да се различават по важност едни от други и са въвели цветни кодове, които важат и до днес. 

 

 Само Папата е облечен в бяло и златно, тъй като това са цветовете на раждането и ново начало – за коледа и великден. Папата е единственият, който може да носи тази комбинация от цветове, защото се смята за най-близкия наместник до Христа на земята. Кардиналите се обличат в червено или розово, или в комбинация. Червеното символизира кръвта на Христа и означава, че кардиналите като най близки съветници до Папата са в готовност да пролеят кръвта си за църквата и Христа. Фуксията пък е символ на радостта и се носи най често в празнични дни и на празнични меси, но само два пъти в годината.

Цветовете при Кристиан Лакроа

Запазената марка на Кристиан Лакроа е подметките на обувките да са в цвят фуксия. Десет години по късно, Кристиан Люботан прави от червената подметка своя запазена марка. Типичния помпозно-приказен стил е запазен и до днес. Ще намерите комбинацията фуксия и червено в много от колекциите на именития дизайнер. Поради финансови проблеми, за съжаление, модната къща на Кристиан Лакроа затвори, но той все още се смята за един от най-френските модисти – с безброй сценични облекла за театър и балет, както и на най- известната униформа на екипажа на Ер Франс.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Credostyle Мagazine

Credostyle Мagazine

Комбинации от цветове - червено и фуксия

Комбинации от цветове - червено и фуксия

Католически кардинали. Кристиан Лакроа. Марк Ротко. Ще попитате какво е общото между тези изброени имена. На пръв поглед не много. Но ето, че зад привидно Католически кардинали. Кристиан Лакроа. Марк Ротко. Ще попитате какво е общото между тези изброени имена. На пръв поглед не много. Но ето, че зад привидно 2019-12-02T14:44:15+02:00 Комбинации от цветове - червено и фуксия

<p>Католически кардинали. Кристиан Лакроа. Марк Ротко. Ще попитате какво е общото между тези изброени имена. На пръв поглед не много. Но ето, че зад привидно несъвместими неща би могло да съществува връзка, и тя е в цвета. Една от най- емблематичните комбинации в модата е фуксия и червено.&nbsp;Ще намерите тази комбинация в одеждите на висшите католически духовници, в платната на един от най-известните художници на нашето съвремие &ndash; Марк Ротко и в обувките и роклите на френския дизайнер Кристиан Лакроа.</p> <p>Цветовете в католическата църква помагат на хората да различават и разпознават ранговете на духовниците.&nbsp;</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14428/files/image/2.jpg" alt="" /></p> <p>През годините не винаги одеждите са били толкова ярки, колкото в днешни дни, даже напротив. Били са главно облечени в кафяво и сиво, за да са по близко до хората, които поради мизерията в онези векове не са ходили цветно облечени. По този начин те показвали, че са се отдали на оскъдица и молитва. Но през 4-ти век, някои от духовниците са счели за необходимо да се различават по важност едни от други и са въвели цветни кодове, които важат и до днес.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/14428/files/image/48.jpg" alt="" />&nbsp;<img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14428/files/image/46.jpg" alt="" width="336" height="504" />Само Папата е облечен в бяло и златно, тъй като това са цветовете на раждането и ново начало &ndash; за коледа и великден. Папата е единственият, който може да носи тази комбинация от цветове, защото се смята за най-близкия наместник до Христа на земята. Кардиналите се обличат в червено или розово, или в комбинация. Червеното символизира кръвта на Христа и означава, че кардиналите като най близки съветници до Папата са в готовност да пролеят кръвта си за църквата и Христа. Фуксията пък е символ на радостта и се носи най често в празнични дни и на празнични меси, но само два пъти в годината.</p> <p><strong>Цветовете при Кристиан Лакроа</strong></p> <p>Запазената марка на Кристиан Лакроа е подметките на обувките да са в цвят фуксия. Десет години по късно, Кристиан Люботан прави от червената подметка своя запазена марка. Типичния помпозно-приказен стил е запазен и до днес. Ще намерите комбинацията фуксия и червено в много от колекциите на именития дизайнер. Поради финансови проблеми, за съжаление, модната къща на Кристиан Лакроа затвори, но той все още се смята за един от най-френските модисти &ndash; с безброй сценични облекла за театър и балет, както и на най- известната униформа на екипажа на Ер Франс.</p>

Сравнение на продукти